Triatlon

Jeg har dyrket triatlon siden 2011, hvor jeg gennemførte mine fem første triatlonstævner herunder min første jernmand. Siden dengang har jeg i alt gennemført 17 stævner, hvoraf de ni er på Ironman-distancen.

I 2014 gennemførte jeg 3 jernmand triatlon og i 2015 skal jeg også gennemføre 3 jernmandstævner…. inden for fire måneder og 4 dage… med seneste jernmand triatlon kun tre uger før mit 100 km løb.

Ironman Lanzarote cykling

Foto af mig til Ironman Lanzarote

“Alle” har lavet en Ironman og da jeg havde gennemført mine første 8 triatlonkonkurrencer, havde jeg brug for en ny udfordring. Jeg tilmeldte mig og gennemførte den hårde Norseman Xtreme Triathlon i Norge. Det er min største bedrift i triatlon, at jeg fik den eftertragtede sorte finisher-t-shirt til Norseman Xtreme Triathlon.

Video: Hvad er Norseman Xtreme Triatlon

Sådan et almindeligt triatlonstævne bliver hurtigt ensformigt og forudsigeligt. Der er ofte ingen anden udfordring end, hvor lang tid der bruges på, at gennemføre stævnet. Vejene på både cykelruten og løbet er ofte flad og der står med mellemrum folk og klapper og der er depoter med vand, isotopisk drik, cola, bananer og gels. Anderledes er det med Norseman Xtreme Triathlon, hvor der skal forceres fem bjerge på cykelturen og løbet afsluttes på Norges tredjehøjeste bjerg Gaustatoppen i 1850 meters højde.

Der er ingen depoter, ingen tilskuere og ingen garanti for skoskin. Da jeg deltog i Norseman Xtreme Triathlon havde jeg syv stop med tøjskifte!

Norseman triatlon på Gaustatoppen

Foto: Mig til Norseman Xtreme Triatlon på vej op på Gaustatoppen

Norseman Xtreme Triathlon er langt hårdere end Ironman Lanzarote. Jeg gennemførte begge de to stævner med under tre måneders mellemrum.

Desværre er min “karriere” som motionist blevet stærkt begrænset af skader, især da jeg blev påkørt på cykel, hvilket har givet uoprettelige skader i bl.a. mine knæ. Det er dog alligevel lykkedes, at have fantastiske oplevelser med triatlon.

Triatlon hæder
Efter min første sæson med triatlon, blev jeg indstillet til det dengang helt nye AG landshold, det var på baggrund af min deltagelse i triatlon DM i Fredericia, hvor jeg vandt bronze.

I 2015 er jeg IRONMAN All World Athlete efter mine præstationer til IRONMAN Lanzarote samt IRONMAN Barcelona.

Personligt er jeg dog mere stolt over, at have gennemført en halvironman på 4 timer og 26 minutter (Jels Triathlon 2011)… samt fuldførelse af Norseman Xtreme Triathlon på toppen og bjerget, endda i top 100.

  Mine triatlon konkurrencer

 • Challenge Copenhagen
 • IRONMAN EM Frankfurt
 • Abu Dhabi International Triathlon (3 km, 200 km, 20 km.)
 • Volcano Triathlon (OL-distance)
 • IRONMAN Lanzarote
 • Norseman Xtreme Triathlon
 • IRONMAN Barcelona
 • IRONMAN South Africa
 • Challenge Denmark Billund-Herning
 • Full Distance Fyn (jernmand triatlon)
 • OstseeMan Glücksburg Triathlon

Som så mange andre er jeg er en Ironman.