Langrend – Vasaloppet

Jeg har ingen erfaring med langrend; men jeg har tilmeldt mig verdens længste langrendsløb i 2016: Vasaloppet (Vasaløbet) på 90 km. i Sverige.

Jeg har heller ikke tid til, at træne decideret frem imod Vasaloppet. Jeg må klare mig igennem på den kondition og styrke, som jeg har opnået igennem svømning samt løb. Det er dog stærkt anbefalelsesværdigt, at træne med rulleski, Thorax Trainer, armstrækninger (armbøjninger).

Min træning frem imod Vasaloppet (Vasaløbet)
Det skal gerne blive fire gange maratonløb (herunder tre i triatlonkonkurrencer) samt første løbetur på over et maratonløb, når jeg til efteråret løber 6-timers løb. Jeg håber også, at jeg året igennem kan træne svømning cirka tre gange om ugen.

Jeg forventer stærkt, at min form vil være ganske tilfredsstillende forud for Vasaloppet. For mig at se er mine udfordringer manglende erfaring med, at stå på ski (jeg står ikke engang på alpin). Jeg vil også være på bar grund angående, hvordan min krop reagerer i den temperatur – ikke mindst over så mange timer, og så er der det evindelige spørgsmål omkring, hvordan og hvor meget energi, der skal fyldes på kroppen for, at gennemføre 90 km. langrend i Sverige.

Vasaloppet langrend

Vasaloppet
Vasaløbet (Vasaloppet) er verdens længste langrendsløb og foregår i Sverige. Vasaloppet afholdes årligt den første søndag i marts. Løbet starter i Sälen og slutter i Mora, og er 90 km langt. Løbet er opkaldt efter Kong Gustav Vasa, som i 1521 flygtede fra den danske kong Christian 2., som svenskerne kalder Christian den frygtelige.

Vasaloppet kort

Vasaloppet blev afholdt første gang i 1922. Tre gange er stævnet blevet aflyst, alle tre gange pga. snemangel. Blot fordi, at anden verdenskrig var i gang, afholdt således ikke det “neutrale” Sverige for, at afholde Vasaloppet.