Kajak

Jeg elsker, at ro kajak og ror året rundt. Jeg ror kajak i gennemsnit mere end hver tredje dag året rundt. Jeg startede med, at blive oplært i havkajak; men nu ror jeg langt mest i turkajak; men det sker også, at jeg ror havkajak på åbent vand.

At ro i havkajak er meget langsommeligt og giver ingen videre kondition. Det er lettere at få pulsen lidt op og mere fart i kajakken når man ror i turkajak og kapkajak. Bl.a. derfor ror jeg langt mest turkajak også fordi mit daglige rovand er så beskyttet og kystnært, at det så godt som altid er problemfrit, at ro i turkajak.

Amager Strandpark Rundt 2015

Amager Strandpark Rundt 2015

Jeg er hyggeroer – ikke kaproer; men deltager gerne i enkelte kajakstævner i løbet af året. Fx. skal jeg i 2015 deltage i Amager Strandpark Rundt. Jeg har tidligere deltaget i Thurø Rundt, Havneræs samt Tour de Thurø.

Siden jeg startede med, at ro kajak har jeg hvert helt kalenderår roet mindst 1500 km. I 2015 er målet, at jeg skal ro i alt 1000 sømil (1852 km).

Jeg er havkajakinstruktør; men først og fremmest træder min indre iværksætter igennem, hvilket gør at jeg løbende igennem året iværksætter og står for en række aktiviteter i min kajakklub.

kapkajak = sport
Kapkajakken er den hurtige kajak til fart. De fleste der ror kapkajak ror flere gange om ugen året rundt og har valgt kajak som deres sport, eller, det har været sådan tidligere i deres liv og de kan nu fortsat ro kapkajak pga. den rutine, balance m.v. som de tidligere har opnået.
Kapkajak kræver en smule mere balance end en turkajak, fordi kapkajakker er smallere.
Vægt: 6-11 kg.

Turkajak = motion
En turkajak og kapkajak er et motionsredskab, som bruges til fitness og kondition.
Turkajak er for dem, som ønsker at ro kajak for motionens skyld. Mange ror mindst en gang om ugen og ofte året rundt.
En turkajak vejer typisk 13-18 kg.

Kajak i Storebælt nytårsaftensdag

Foto: Ror kajak i Storebælt nytårsaftensdag

Havkajak = friluftsliv
Havkajakken er en kajak til rekreationsroning, naturoplevelser og kaffe/kage. Det kræver ingen særlig kondition, at ro havkajak.
Havkajakker er meget tunge (ofte 23-25 kg.) og langsomme kajakker.

Odense Kajakklub